Menü Bezárás

A világ tíz legdrágább ékszere

Harry Winston – Különleges gyémánt fülfüggő

A világ tíz legdrágább ékszere, jegygyűrűi, eljegyzései képekben. Hány dollár… Karácsony előtt mindig nehézséget okoz a megfelelő ajándékok kiválasztása. Nos, ha farzsebünkben akad pár millió ropogós dollár, akkor az alábbi ékszerek megvásárlása nem lehet gond. 
Ára: 8,5 millió USD
Körte alakú függők, színtiszta, hibátlan gyémántokból, némi platinával megdobva. A gyémántok összesen 60.1 karátosak. A karát mértékegységét 1907-ben szabványosították 1 karát (Kt)= 200 mg= 0,2 gramm. Azaz a két fülbevaló összesen 12020 milligramm súlyú. Azaz fülönként 6 g + a platina foglalat. 

gyémánt fülbevaló

Chopard nyakék

 

A nyakék a Chopard „Haute Joaillerie” kollekciójából származik. Az ár azért nem pontos, mivel az ilyen értékű nyakékeknél nem divat megadni a pontos árat. Hiszen az igazi vásárlónak valószínűleg teljesen mindegy az a fél milliócska ide vagy oda. 191 karátnyi első osztályú kolumbiai smaragdot és 16 karátnyi rozettásan köszörült (rózsagyémánt) csepp alakú gyémántot tartalmaz. Hát azért ez is lehúzza a nyakat rendesen… A színekre finnyás partnerek esetében vigyázzunk, hogy a zöld smaragd passzoljon a szeme színéhez, illetve plusz kiadásként vehetünk hozzá egy méregdrága Chanel kollekciót is.

gyémánt nyakék

Gyémánt és smaragd nyakék. Ára 3 millió USD.

Graff – Gyönyörű mélykék gyémánt gyűrű
Ára 2 millió USD

A gyűrű 2,4 karátos kék gyémánt. Drágasága abban keresendő, hogy a kék színű gyémánt az egyik legritkább színvariáció a gyémántok között. Biztos ami biztos a gyűrű maga platinából készült és a kék gyémántot körbevették pár „hagyományos” gyémánttal is. Egy biztos, ezzel még vész esetén sem fog tulajdonosa üveget vágni.

gyémánt gyűrű

William Goldberg – Színes gyémánt nyakék
Ára 2 millió USD

A Goldberg család 50 éve működteti luxus ékszerüzletét New Yorkban a 5th Avenue-n. A 45 karátnyi különböző színű gyémántot 16 karátnyi aranyba ágyazták be. Hát nem is tudom, túl csiricsáré. Azért persze elfogadnám.

gyémánt nyakék

Leviev– Rózsaszín és fehér gyémánt nyakék
Ára közel 2 millió USD

A Leviev ékszerház folytatta a Ragyogó Rózsaszín, Gyönyörű Sötét rózsaszín és Fehér Gyémánt nyakék sorozatát evvel a darabbal. A megfelelő kövek összeválogatása és a nyakék elkészítése több mint egy évig tartott. A közel 98 karátnyi körte és kör alakú gyémántokat mi másba, mint platinába ágyazták. Rózsaszín mániás barátnőnknek kötelező, ha nem most, akkor Valentin napra minimum!

gyémánt nyakék

Chanel – Tökéletes Karkötő Óra
Ára 1,9 millió USD

A méregdrága órák két fajtája közül – a zavarba ejtően sok funkciókat tudó és a rengeteg ékkő felhasználásával készülő órák – nyilvánvaló, hogy a Chanel eme remeke melyikbe tartozik. Nos, a 18 karátnyi fehéraranyba ágyazott 120 darab 6 és 6,5 mm átmérőjű igazgyöngy és a 133 gyémánt – összesen 35,1 karát – között még jutott hely az óraműnek is. Kérdés, hogy bizonyos fényviszonyok mellett egyáltalán látható-e a gyémántok ragyogásától az óra számlapja?

gyémánt óra

Tiffany – Császárkörte alakú gyémánt függő platina foglalatban – Királyi Gyémánt nyaklánc

A nyaklánc legnagyobb ékköve egy 41,4 karátos körte alakú, különlegesen tiszta gyémánt. Ráadásként hozzácsaptak még néhány kisebb gyémántot is a platinafoglalatba ágyazva. Szép keblek között biztosan jól mutatna. De egy ilyen után mit tudunk még vásárolni szívünk hölgyének? Ár: 1,5 millió USD

gyémánt medál

Cartier-bross

A csodás párducos ékszerben a rubin kivételével az összes igazán drága briliáns megtalálható! A függő rész egy 65,9 karátos ceyloni zafír! No de a párduc teste sem mindegy: 102 darab csiszolt zafír 10,2 karát mennyiségben, 868 darab összesen 16,4 karát gyémánt, a két szem 1,1 karátnyi csiszolt smaragd, mindez 18 karát fehéraranyba és platinába ágyazva. Bár a kép alapján engem jobban emlékeztet egy tevét lenyelő kétfarkú óriáskígyóra, de ha ők mondják, hogy párduc el is hiszem. Ára 1,1 millió USD

Zafír bross

DeBeers – Gyémánt nyakék
Ára több, mint 1 millió USD

A nyakéket a híres Neil Lane tervezte, aki a hollywoodi sztárocskák bennfentes ékszer tervezője. A nyaklánc egy fülbevalós kollekció része. Összesen 175 darab hibátlan gyémántot építettek bele, összesen 50 karát súlyban. Természetesen platinába ágyazták az ékköveket. A nyaklánc a hagyományos Edward-kori koszorú jellegű nyakékek formájára hajaz.

gyémánt nyakék

Bulgari – Zafír és gyémánt nyakék
Ár 1 millió USD

Ezt a szivárvány színeiben tündöklő csodát rengeteg ékkővel díszítették. A zafírok mellett 951 kerekre csiszolt – összesen 66,5 karátnyi – gyémántot raktak bele a színarany alapba. Hát ez azért már túl színes nekem…

gyémánt

A sztárok és milliomosok egy része hajlandó igen mélyen a zsebébe nyúlni, ha szeretné elnyerni szíve választottjának kegyeit. Összegyűjtöttük a legdrágább eljegyzési és jegygyűrűket, amelyek ára egyáltalán nem áll arányban a kapcsolat élettartamával.A Newluxuryitems.com alapján csokorba szedtük a sztárok és milliomosok által vásárolt eljegyzési és jegygyűrűket.

Minden idők legdrágább eljegyzési gyűrűjével Paris Hilton büszkélkedhet. Az örökösnő 4,7 millió dolláros (956 millió forintos), 24 karátos gyémántgyűrűt kapott hasonló nevű exbarátjától, Paris Latsistól 2005 májusában.

eljegyzési gyűrű

A rekorder Paris Hilton 24 karátos gyémántgyűrűjével.

A botrányhősnő és a dúsgazdag görög örökös kapcsolatának időtartama azonban egyáltalán nem volt arányos a gyűrű értékével, az ifjú milliárdos szakított a szőke stílusikonnal, mert még „nem volt felkészülve” a házasságra.

Donald Trump 3 millió dolláros (610 millió forintos) gyűrűt ajándékozott Melania Knaussnak, egykor modellként dolgozó feleségének. A Graff ékszerház által készített gigantikus,15 karátos gyémántgyűrű 2004-ben került a szlovén származású ara ujjára.

Az ingatlanmágnás egyébként az esküvőnek is megadta a módját, az ötszáz meghívott vendég egy Palm Beach-i luxushotel kényelmét élvezhette, és csak a hatalmas torta is egy vagyonba került.

A lista harmadik helyén Jacqueline Kennedy Onassis gyűrűje szerepel. John F. Kennedy özvegye mindössze kétszer viselte a második férjétől, Aristotle Onassis hajómágnástól kapott ékszert, és egy New York-i bank széfjében helyezte el. A gyűrűt később a Sotheby’s aukciósház 2,6 millió dollárért (529 millió forintért) értékesítette.

A 40 karátos gyűrűbe a 601 karátos Lesotho gyémánt egyik darabja került. A gyűrű csak az egyik darabja volt az asszony ékszergyűjteményének, amely Onassisszal való házassága után számos értékes modellel gyarapodott.

A negyedik legdrágább gyűrűt Michael Douglas vette királynői igényekkel rendelkező feleségének, Catherine Zeta-Jonesnak. A 10 karátos, antik műkincsnek is beillő gyűrű 2 millió dollárba (406 millió forintba) került a színésznek.

Őt Tom Cruise követi a listában. A színész egy 1,5 millió dolláros (305 millió forintos), arany és platinafoglalatos ékszerrel kérte meg Katie Holmes kezét. A pár az esküvőn sem nélkülözte a luxust, egy 15. századi olaszországi kastélyban házasodtak össze a Comói-tó mellett. A menyasszony elefántcsontszínű ruháját Giorgio Armani tervezte, a 2 millió dollárba (406 millió forintba) kerülő eseményen pedig olyan hírességek jelentek meg, mint Will és Jada Pinkett-Smith, Jennifer Lopez, David és Victoria Beckham.

Ben Affleck is több mint egymillió dollárt költött gyűrűre.

Jennifer Lopez egy 1,2 millió dolláros (244 millió forintos) gyűrűt kapott 2004-ben Ben Afflecktől. A rózsaszín gyémánttal díszített, 6,1 karátos eljegyzési gyűrűt a Harry Winston ékszerház készítette.

A hetedik legdrágább gyűrűt Károly herceg ajándékozta Camilla Parkernek. Az 1 millió dollár (202 millió forint) értékűre becsült art deco stílusú ékszer platinából és gyémántból készült, és állítólag korábban az anyakirálynő birtokában volt. A pár jegygyűrűjét a londoni Wartski ékszerház készítette.

Charlie Sheen egy 550 ezer dolláros (111 millió forintos), sárga gyémánttal díszített gyűrűt húzott felesége, Brooke Mueller ujjára, Eva Longoria kezét pedig egy 500 ezer dolláros (101 millió forintos), Jean Dousset által készített gyűrűvel kérték meg. A férj, Tony Parker kifejezetten Longoriának készíttette az ékszert.

Ben Affleck második leánykérése idején is kitett magáért, bár közel sem költött annyit az eljegyzési gyűrűre, mint Jennifer Lopez esetében. Felesége, Jennifer Garner egy 500 ezer dolláros gyűrűvel büszkélkedhet.