Menü Bezárás

Arany bokalánc

Arany bokalánc az egyedülálló megjelenésért

arany bokalánc

Arany bokalánc – Csillogj Te is a White Gold ékszereivel – vibráló új ékszerek – rendkívüli választék

Kevés ékszer fejezi ki a csillogóbb nyári megjelenést, mint a bokalánc

Arany bokalánc és történetük

Lehet, hogy furcsának tűnik, de a bokaláncnak nagyon hosszú története van. A történészek és a régészek azt állítják, hogy a különböző kultúrákban a nők már időszámításunk előtt, 6000-ben is viseltek láncot! Jóval az írás felfedezése előtti időszakról beszélünk. A sumérok, a babiloniak és az egyiptomiak síremlékeiben végzett nagy feltárásoknak köszönhetően derült fény erre.
Ezek az emberek a szakértők szerint drágakövekből és fémekből készítettek karkötőket. Ezek az ékszerek a státusz és a társadalmi érték mintái voltak akkoriban. A rabszolgák bőr karkötőket viseltek, míg a gazdag nők nagy értékű anyagokkal díszített bokaláncokat.

Hasonló ékszerek léteztek az ókori Indiában és Dél-Ázsia országaiban. Esztétikai fontosságuk mellett volt egy másik céljuk is, apró harangokkal voltak felszerelve, amelyek figyelmeztették a nők férjeit, hogy hazatértek. Ez elegendő időt adott nekik az öltözködésük kijavítására a tisztelet árasztása érdekében.

Sokszor a nők két bokaláncot viseltek, amiket még egy harmadik is összekötött. Ez arra tanította őket, hogy lassan és kis lépésekkel járjanak, mert így több nőiesség árad belőlük.

Az 1940-es évektől kezdve eljutott Európába és Amerikába is. A 60-as évek hippi mozgalma tette híressé a bokaláncokat. Ezzel szemben Afrikában a bokaláncokat ma is csörgőként viselik.

 

arany bokalánc

Amikor nyári arany ékszer kiegészítőkről beszélünk, bizonyára minden nőnek eszébe jut a bokalánc.

Néha a szép tengerparti megjelenés, néha fehér cipők vagy akár tűsarkú cipők esetén a bokaláncok arra szolgálnak, hogy bohém hangot adnak a bokáknak. Lehet viselni egy, de akár több darabot is egyszerre. Finom arany lánc fényes elemekkel ideális választás az esti nyári megjelenéshez. Fényes, vékony lánc nemcsak díszíti, de oda is vonzza a tekintetet a bokára, főleg, ha kombinálva van magas sarkú szandállal. Az arany bokalánc hatalmas nyári trend és vonzó megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Arany gyűrű törtarany beszámítással a White Gold ékszernél

Ha van otthon olyan arany ékszered, amit már nem használsz, esetleg meguntad, vagy éppen fél pár fülbevaló, szakadt nyaklánc, akkor érdemes elhozni a White Gold ékszerüzletbe, mert egész évben nagyon magas áron számítjuk be új ékszereinkbe. A tört arany beszámítás mindig a legjobb módja a régi arany ékszerek felhasználásának, mert így megőrzöd az értékét. Ráadásul így sokkal kedvezőbb áron jutsz az új ékszerhez. A tört arany beszámítása minden arany ékszerünkre vonatkozik. Webáruházunkban online is vásárolhatsz!