Menü Bezárás

Ékszer készítés Veszprém

AMIKOR ÉKSZEREK SZÜLETNEK

Ékszer készítés Veszprém, White Gold ékszerműhely – szenvedéllyel készítünk

Exkluzív, egyedi ékszerek készítése egyedi elképzelés alapján. Művészi és minőségi kivitelezés, professzionális gépekkel felszerelt műhelyünkben. Álmodd meg a tökéletes ékszert, mi pedig elkészítjük Neked szenvedéllyel.

Ékszer készítés Veszprém – White Gold ékszerműhely

25 éves szakmai gyakorlat és tapasztalat. Profi szakmai háttér, stílus tanácsadás. Az ékszerek valódi ragyogása. Régi ékszerek átdolgozása, felújítása.

ÉKSZER KÉSZÍTÉS VESZPRÉM – CSODÁK ARANYBÓL

ékszer készítés Veszprém

Nem titok, hogy az ékszer készítés egy ősi szakma. A nemesfémekből és kövekből készült ékszerek manapság sem kevésbé népszerűek, mint a régi időkben. Napjainkban ötvözött aranyat használunk fel az ékszer készítésére, mert a színarany (24 karátos, vagy 999,9 ezrelékes) nagyon puha. A legelterjedtebb ötvözete az ékszer készítésben a 14 karátos. Már nem annyira puha, hogy könnyen eldeformálódjon, viszont gyönyörű és tartós a fénye, könnyen megmunkálható.

Több féle színt lehet ötvözni:

sárga arany (sárgarézzel ötvözik az aranyat)
fehér arany (palládium és nikkel az ötvöző anyag)
vörös, vagy divatosabb nevén rozé arany (vörös rézzel van ötvözve)
Van a sárgán belül is többféle árnyalat (pl. zöldes, közép sárga stb.)

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a sötétebb színű arany ötvözet magasabb karát, mint a világos ötvözet, de ez nem így van. Minden 14 karátos aranynak az arany tartalma ugyan annyi. Magyarországon nagyon szigorúan szabályozzák, 585 ezrelék aranyat kell tartalmaznia, azaz 999,9 -585 = 414,9 ezrelék ötvözőt tartalmazhat a 14 karátos ékszer. 

A White Gold ékszerműhelyben nagyon alaposan előkészített alapanyagból készítjük az ékszereket, így hosszú időn át megőrzik szépségüket.

ékszer készítés Veszprém

Ékszer készítés Veszprém – White Gold ékszer

Mitől óvjuk meg arany ékszereinket?

Természetesen a 14 karátos arany is sok-sok anyagnál puhább, így óvnunk kell ékszereinket például a most nagyon sok fürdőben divatos üveg mozaik nagy károkat tud okozni az arany gyűrűkben. Egyes gyógyfürdők vize is képes elszínezni az aranyat. Ha nem kellő óvatossággal nyitunk le egy fém kilincset, még az is képes karcokat ejteni az ékszereken. Érdemes házimunkáknál, vagy kertészkedés előtt is levenni. Ha pedig van több ékszerünk, amelyiket nem viseljük, jó, ha papírzacskóba tesszük el, mert a párát a papír távol tartja. természetesen a karcokat, sérüléseket el lehet tüntetni az aranyról, a felületi karcoknak elég egy kis polírozás és újra új fényében ragyoghat.

Ékszer készítés hozott aranyból is: fél pár fülbevaló, kopott nyaklánc/karlánc, vagy akár csak megunt ékszerekből a legjobb lehetőség!

ékszer készítés Veszprém

Láttad már a világ tíz legdrágább ékszerét? Itt megnézheted!

Ékszer készítés, kő foglalás, drágakő foglalás, vésés, egyedi ékszer készítés, KARIKAGYŰRŰ készítés, hozott aranyból is.