Menü Bezárás

Gyűrű méret

Gyűrű méret meghatározása néhány egyszerű lépésben

 

Gyűrű méret meghatározása otthon

A megfelelő gyűrű méret meghatározásakor tisztában kell lenni azzal, hogy a melegben és hidegben az  ujjaink nem azonos méretűek. Melegben megdagadnak, hidegben egy kicsit vékonyabbak. A gyűrű méretét akkor kell meghatározni, amikor a kezed normál hőmérsékletű. Tehát nem szabad túl melegben vagy túl hidegben. 

A helyes gyűrűméret meghatározása:

A helyes gyűrűméret meghatározása többféle módon lehetséges. Az alábbiakban leírunk olyan módszereket, amelyek közül az első kettő leggyakrabban használt. 
Javasoljuk, hogy próbáld ki mindet és hasonlítsd össze az eredményeket.

Belső kerület mm-ben: Használj papír mérőszalagot, és mérd meg egy jelenleg használt gyűrű belső kerületét. Ha a belső kerülete 56 mm, mérete 56.
Belső átmérő  mm-ben: Egy vonalzóval mérd meg egy jelenleg viselt gyűrű belső átmérőjét és szorozzad meg  ezt az értéket 3,14-el. 
Ha a belső átmérő például 17 mm.(17 mm x 3,14159 = 53,40 méret).  a mérete 53,40 Akkor a  méret: 53-as

Felhúzod a gyűrűt az ujjadra, ameddig felmegy. Bejelölöd egy alkoholos filctollal, mi pedig az üzletben gyűrűmérővel lemérjük a pontos a méretet.

Bejössz a White Gold ékszerüzletbe, és megmérjük hajszál pontosan.

gyűrű méret

Tudtad?

A jobb és a bal kezünk nem egyforma! A domináns kezünk mindig erősebb, mint a másik, erre figyelni kell mielőtt gyűrűt vásárolnál.
Győződjünk meg arról, hogy az ujjunk „normál” méretű, nincs bedagadva, vagy éppen pont nem vékonyabb, mint általában. Az ujjméret a napszak és az időjárás függvényében változik!
A nap végén, és amikor az ujjaid melegek (az ujjak kisebbek, vékonyabbak a kora reggeli és a hideg időben)

Mérd meg az ujjméretet legalább 3-4 alkalommal!

A szélesebb gyűrűk kicsit jobban fogják az ujjat, a keskenyek pedig kevésbé. Figyelembe kell venni eljegyzési gyűrű vásárlásakor, hogy nem minden gyűrű méretén lehet állítani. Aminek a sínrészén, oldalt is vannak kövek, azokon például nem lehet, mert megnyílnak a foglalatok, így a kövek sajnos kiesnek belőle.