Menü Bezárás

Karikagyűrű

Karikagyűrű – válaszd ki a legszebbet, mi pedig elkészítjük Nektek – szenvedéllyel!

Sárga arany karikagyűrű

sárga arany karikagyűrű

Fehér arany karikagyűrű

fehér arany karikagyűrű

Rozé arany karikagyűrűk

rozé arany karikagyűrű

Többszínű arany karikagyűrű

többszínű arany karikagyűrű

Hogyan válasszuk ki a megfelelő karikagyűrű méretet?

Igaz az esküvő csak egy napig tart, de a karikagyűrűt onnantól kezdve egy életen át viseljük, ezért nagyon fontos, hogy megtaláljuk a leginkább hozzánk illőt.

Ami az egyik legfontosabb a méret megfelelő kiválasztása. A karikagyűrűt egy egész életen át szeretnéd az ujjadon viselni, ezért fontos, hogy ne arra kelljen figyelned, hogy lecsúszik-e onnan, vagy éppen az a kellemetlen, hogy szorít.

Fontos tudni, hogy nem minden gyűrű profilnál ugyan az a méret lesz kényelmes. Például, ha egy vékony gyűrű esetet nézünk, és például 53-as a méreted, de belül domborúra szeretnéd, akkor elég lesz abból egy 52 – es méret is. Ha széles gyűrűt szeretnél, de közepes gyűrűmérővel vetted le a méretedet, akkor minimum egy számot rá kell számolni, mert a széles gyűrű többet fog az ujjon.
Minden gyűrű egy gyönyörű ígéret is, és egész életedben kincs lesz. Segítünk olyan karikagyűrűt választani, amit soha nem bánsz meg!

A karikagyűrű kiválasztása romantikus, izgalmas, ugyanakkor nehéz feladat. Mind a kettőtök ízlésének meg kell felelnie, hiszen egy életen át szeretnétek viselni. Talán ez az első olyan fontos helyzet kettőtök életében, amikor meg kell hozni egy kompromisszumot. Szerencsére a napjainkban a trend nem követeli meg, hogy teljesen egyforma legyen a karikagyűrű. Például lehet a női tele foglalva kövekkel, a férfi pedig teljes egyszerű, hagyományos, és így igazán nagyon harmonikus, gyönyörű párosítás.

Tudtad, hogy a bal és jobb kezek ujjai erősen eltérőek is lehetnek?

Aki jobb kezes, egy, de lehet még az is, hogy még két gyűrű mérettel is erősebb a jobb keze. Aki bal kezes, természetes neki a bal keze lesz az erősebb. Ezt figyelembe kell venni a gyűrűméret meghatározásnál. Az évszakok változásával is változik az ujjunk mérete. Ha nyáron, melegben méred meg az ujjadat, akkor valószínűleg egy számmal nagyobb lesz, mint télen, amikor hideg az idő. Még napszakokon belül is változik az ujjunk mérete. Gyűrű vásárlás előtt ezért érdemes többször is megmérni, és ennek ismeretében meghozni a végleges döntést.

Ha van olyan arany ékszeretek, amit már nem használtok, kiváló lehetőség a törtarany beszámítás. Egész évben nagyon magas áron számítjuk be, hozzátok magatokkal.

A White Gold ékszerüzletben tapasztalt ékszerészek segítségedre lesznek a kényelmes karikagyűrű méret kiválasztásában. Bízd magad igazi szakértőkre!

A White Gold ékszer műhelyben készült karikagyűrű párok minden formában képviselik az igaz szerelmet

Milyen a stílusod? Inkább klasszikusak és hagyományosak, vagy  extravagánsabbak tetszenek jobban? Minden lehetséges, de fontos, hogy maradj hű a személyes stílusodhoz, és hogy ez tükröződjön a gyűrűdben is.

Milyen színű aranyat válasszak?

Az arany jegygyűrűk többféle színárnyalatokban készülnek. Sárga aranyból, amely a Napra emlékeztet minket, a rozé aranyból, amelynek gyengéd benyomása van, a fehér aranyra, amely a tisztaságra emlékeztet, és a közelmúltban megjelent a visszafogott színű pezsgőarany is. A „Champagne Gold” jegygyűrűk finom buborékokra és a pezsgő bájos ízére emlékeztetnek. A pezsgő arany rejtett jelenlétet áraszt. Vonzó, stílusos szín, amely kiegészíti viselőjét.

arany színek
Fehér arany – pezsgő arany – rozé arany és sárga arany ötvözetek

A karikagyűrű profilja

A gyűrű profilja jelentősen hozzájárul a viselési kényelemhez. Mivel ez minden embernél más és a gyártótól függően több száz profil van, a tökéletes gyűrűt csak személyesen tapasztalhatod meg. Érintsd meg, próbáld fel ékszereinket! Érezni fogod a különbséget!

Karikagyűrű profilok
Karikagyűrű profilok

A megfelelő karikagyűrű méret

A karikagyűrűnk egy olyan ékszerünk, amit szinte egész életünkben viselünk. Nagyon kellemetlen érzés, ha a nem megfelelően van méretezve a jegygyűrű. Nem szabad túl lazán ülnie, mert akkor könnyen el lehet hagyni. A túl szoros gyűrű pedig nemcsak egészségtelen, de kellemetlen érzés is. Ezért fontos, hogy gondosan meghatározzuk a gyűrű méretét.  Minél több kő van egy gyűrűben, vagy minél mintásabb, annál fontosabb a gyűrűméret helyes meghatározása, mert annál kevésbé lehet rajta a későbbiek folyamán állítani. 

A méret meghatározásánál több tényezőt is érdemes figyelembe venni:

– Milyen széles lesz majd a karikagyűrű? Minél szélesebb a gyűrű, annál nagyobb méretet kell majd kiválasztani.
– Mennyire van meleg, illetve hideg. Hidegben mindenkinek egy kicsit vékonyabb az ujja, mint melegben.
– Azt is érdemes megfigyelni, hogy különböző napszakokban is változik az ujjunk mérete minimálisan, például reggel általában kicsit vastagabb az ujjunk, mint este.
– Milyen a kiszemelt karikagyűrű belső felületének kialakítása

A White Gold ékszerüzletben szívesen adunk átfogó tanácsot a megfelelő gyűrűméret kiválasztásához már 1994 óta.
Bízd magad igazi szakértőkre!

Karikagyűrű méret meghatározás

Karikagyűrű gyémánttal vagy cirkónia kővel?

MI a különbség? Szabad szemmel nem látható a különbség. Mind a két kő gyönyörű. A gyémánt kő keménysége a Mohs-féle skálán 10-es, nem karcolja meg semmi, cserébe drágább. A cirkónia kő puhább, ezért használat során könnyebben karcolódik, így veszít a csillogásából. Természetesen ki lehet cserélni a gyűrűben a követ, ha bármi történik vele. Azt javasoljuk, ki kell számolni melyik mennyibe kerülne, úgy könnyebben el tudjuk dönteni, megéri-e a különbség.

gyémánt, vagy cirkónia kő