Menü Bezárás

Többszínű arany karikagyűrű

Többszínű arany karikagyűrűk

Többszínű arany karikagyűrű – ha minden színében szereted az aranyat

Szenvedéllyel készítünk 

1994 óta már igazi veteránoknak számítunk az ékszergyártás területén.

Örömmel adunk átfogó tanácsot a megfelelő karikagyűrű kiválasztásához.

Legfontosabb mindig a megfelelő méret kiválasztása. Soha ne rendeljetek úgy karikagyűrűt, hogy ékszerész nem mérte meg az ujjatokat. Azt is nagyon fontos tudni, hogy milyen széles lesz majd a karikagyűrűtök. Minél szélesebb anyagból készül, annál nagyobb méretre lesz majd szükség. Míg egy 3 mm-es karikagyűrűből elég például egy 52-es méret, ugyanerre az ujjadra egy 8mm szélesből már 54-es méretre lesz szükség.

Mitől rozé a rozé arany? És mitől fehér a fehérarany?

Az egyik ötvözője a rozé aranynak a vörösréz, a sárga aranynak a vörösréz és ezüst 1/1 arányban, a fehérarany ötvözője pedig a palládium. Az aranytartalma ugyanannyi, Magyarországon leginkább a 14 karátos ékszerek vannak forgalomban. Ez annyit jelent, hogy 585 ezrelék szín aranyat tartalmaz és a többi ötvöző. (18 karátos aranynál ez a szám 750 ezrelék, és a színaranynál 999,9 ezrelék) Azért jól bevált a 14 karátos arany ötvözetből készíteni az ékszereket, mert nem annyira puha már, mint a 18 karátos, viszont az egyik legnemesebb tulajdonságát, a fényét még itt is megőrzi. Nyolc, kilenc, tíz karátos ékszerek is léteznek, de nagyon hamar elveszti a fényét, oxidálódik, és nem olyan jól kidolgozhatóak, mint nagyobb karátos társaik.

többszínű arany karikagyűrű

Ha van olyan arany ékszeretek, amit már nem használtok, kiváló lehetőség a törtarany beszámítás. Egész évben nagyon magas áron számítjuk be, hozzátok magatokkal.

Többszínű arany karikagyűrű választásnál is maradj hű a stílusodhoz, mert döntő fontosságú, hogy hosszú évek után is ugyanolyan kedvenced legyen, mint amikor elkészült. Ha eddig a fehér aranyat preferáltad, nem ez a megfelelő pillanat, hogy kipróbálj valami újat. Szánjatok elég időt a megfelelő szín, forma és legfőképpen a pontos méret kiválasztására.

A karikagyűrű egy olyan ékszer, ami egész életedben kincs lesz.

 

Bízd magad szakértőkre, ne mondj le a valódi ragyogásról!

Ékszerészeink készen állnak, hogy segítsenek!

White Gold ékszer, Veszprém, Jutasi út 18/1